Hva man kan bruke et forbrukslån til

Flere og flere har etter hvert begynt å ta opp forbrukslån. Det finnes enormt mange aktører på markedet som tilbyr forbrukslån, blant annet Entercard. Dette er en aktør som tilbyr lån og kreditter, deriblant forbrukslån. Ordinære banker tilbyr også lån uten sikkerhet, og man gjør lurt i å sjekke litt rundt før man søker hos noen. Betingelsene varierer noe fra aktør til aktør, det samme gjelder hvilken rente man får og hvor lang nedbetalingstid man kan få.

Det kan skje at man plutselig trenger penger til noe uforutsett, som for eksempel at vaskemaskinen takker for seg, eller at barna river opp yttertøyet sitt i barnehagen. Man kan også en gang iblant få en mye høyere strømregning enn man normalt sett får, eller kanskje får man plutselig fri noen dager og ønsker å dra på hytta, til sørligere strøk eller til fjells for å gå på ski. Da er det ikke alltid at man har penger tilgjengelig.

Forbrukslån til forskjellig bruk

Det finnes egentlig ingen grenser for hva man kan bruke et forbrukslån til. Som navnet sier, kan man bruke det til eget forbruk. Om man velger å betale regninger med pengene man låner, eller kjøper seg noe man trenger, er opp til hver enkelt. Når man får pengene på konto, bestemmer man selv hva de skal gå til. Har man gjeld fra før, ønsker man kanskje å betale ned denne med et usikret lån.

Om man har annen gjeld allerede, som for eksempel smålån og kreditter, kan det lønne seg å få betalt ut disse. Det kan man gjøre når man får et forbrukslån. Man kan da spare mye penger, ettersom hvert lån og hver kreditt har sin egen rente. I tillegg til at man kanskje har flere lån og kreditter, er ofte rentene på disse skyhøye. Da gjør man lurt i å refinansiere og kvitte seg med mest mulig gjeld.

Hvem som kan få lån

De fleste bankene og låneinstitusjonene krever at man har fylt 18 år og er norsk statsborger for å få forbrukslån. Noen krever at man har en høyere alder, dette må man se an fra aktør til aktør. Man må også ha en fast inntekt, som regel på minst 200 000 kroner (dette varierer også mellom bankene), man skal helst ikke ha betalingsanmerkninger og ikke mer gjeld enn at man klarer å betjene det nye lånet i tillegg.

Når man skal søke et lån, er det lurt å være klar over hvor mye man egentlig trenger. Man bør sette opp et budsjett som tydelig viser en oversikt over inntekter og utgifter, og man bør regne ut hvor mye penger man trenger å låne. Det kan være fristende å låne mer enn man trenger, men dette bør man prøve å unngå. Betingelsene for forbrukslån er ofte annerledes enn for eksempel boliglån, og renten er mye høyere.

Hvorfor ta opp lån

Det er ikke alltid at man har de midlene man trenger tilgjengelig der og da. Ofte er det slik at man får uforutsette utgifter nå og da, og da gjerne når det er lenge igjen til lønningsdagen. Det kan også være at man får utgifter som er mye høyere enn man klarer å betale med den lønnen man har, og man trenger litt ekstra. Da kan man søke om usikret lån.

Når man søker på nettet kommer det opp flere aktuelle lånetilbydere, alle disse har forskjellige tilbud til kundene. Man gjør lurt i å sjekke opp de forskjellige aktørene og hvilke tilbud de kan gi, da det er svært forskjellig hva man kan forvente hos de enkelte. Både renten og andre betingelser varierer veldig, dette gjelder også løpetid på lånene og hvorvidt man kan få avdragsfrie perioder. Man gjør lurt i å sjekke opp både den effektive og den nominelle renten.

Tilbakebetaling

Når man har fått lån tar det som regel ikke lang tid før man skal begynne å betale det tilbake. Når det gjelder forbrukslån, bruker man som regel å få en nedbetalingsplan sammen med lånepapirene. Når man får disse, gjør man lurt i å sjekke ut når man starter å betale ned lånet, hvor mye man skal betale i måneden og gjøre seg kjent med renten på lånet. Det er viktig at man tåler et rentehopp!

De fleste låneaktørene bruker e-faktura, og de fleste tilbyr også nå autogiro. Det er lurt å ordne med dette helt i starten av nedbetalingsperioden, så slipper man å stresse med å betale lånet hver måned. Når det trekkes rett fra kontoen, kan man bruke tiden til andre ting enn å sitte i nettbanken. Man kan også legge inn betalingen som et fast trekk, de fleste velger da at beløpet trekkes hver måned.

Fordeler med

  • Man kan betale for uforutsette utgifter som for eksempel et akutt tannlegebesøk
  • Man kan betale ut dyre kreditter og samle dem til ett lån

Etter hvert som det har kommet flere og flere tilbydere av lån, har konkurransen om kundene økt. Man kan søke om forbrukslån hos ordinære banker som DNB og andre låneinstitusjoner. Man kan også søke forbrukslån hos spesialbanker, dette gjelder særlig dersom man har betalingsanmerkninger. Hos enkelte spesialbanker kan man til og med søke lån selv om man har betalingsanmerkninger, disse krever da at man stiller sikkerhet i bolig eller annen fast eiendom.

about author

Zoey Torres

info@snippetsapp.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.